Balık Avında Kullanılan Düğümler

ALBERTO DÜĞÜMÜ


Alberto düğümü farklı yapı ve kalınlıkta iki misinayı birbirine eklemek için ideal bir yöntemdir. Balık avlarında farklı misina tiplerinin faydalarından aynı anda yararlanmak isteyenler bu yöntemi uygulayabilir.

POLOMAR DÜĞÜMÜ

Polomar düğümü kolay bağlanmasına karşın oldukça kuvvetli bir bağlama tarzıdır. Fırdöndü, klips ve halkalı iğne gibi halkalı nesnelerin misinaya bağlanması için ideal bir düğümdür.
Misina ikiye katlanır, bağlanacak nesnenin halkasından geçirilir. Gevşek bir düğüm atılır. Düğümde oluşan göz iğneden geçirilir ve arkasına alınır. Misinanın uçları aynı anda çekilerek düğüm sıkılaştırılır.

MÜKEMMEL İLMEK

Sabit bir ilmek oluşturmak için kullanılan düğüm yöntemidir ve misinalarda da yoğun olarak kullanılır. Çözülmesi zor, güvenilir bir stilidir. Halatın uçlarını kullanmaya ihtiyaç duymadan, ortasından da bağlanabilmesi ile oldukça pratiktir.

KANCA DÜĞÜMÜ

Kanca düğümü gözlü iğnelerin misinaya bağlanmasında kullanılan bir yöntemdir. Snood düğümü olarak da anılan yöntemle bağlanan kancalar misinanın dengeli ve düz olmasını sağlar. Kancanın gözünden geçirilen misina esasen sapa bağlanır.

MAKARA DÜĞÜMÜ

Genelde misinayı, olta makinasındaki makaranın miline bağlamak için kullanılan bir düğüm stilidir.

GELİŞTİRİLMİŞ RİVAGO DÜĞÜMÜ

Geliştirilmiş Rivago Düğümü misinayı olta iğnesine, döndürme tertibatına, tokaya ya da suni yeme bağlamak için kullanılmaktadır. Güçlü ve bağlanması kolay bir düğüm stili olduğu için balık avı tutkunlarınca sıklıkla kullanılan, popüler bir yöntemdir.


AVUSTRALYA ÖRGÜSÜ DÜĞÜMÜ

Ekstra sağlam bir düğüm gerektiğinde kullanılan bu yöntemle düğüm güçlü bir örgü ile desteklenmektedir.

TRİLENE DÜĞÜMÜ

Mono filament misinaları kancalara, döndürme tertibatlarına ve suni, yemlere bağlamak için kullanılan bir düğüm stilidir.

KAN DÜĞÜMÜ

Misinanın taşıma gücünü azaltmaması bu düğümün en önemli özelliğidir. Misinayı bağlarken sıkıştırmadan önce ıslatmak taşıma gücünü maksimuma çıkaran bir ipucudur.

DUNCAN DÜĞÜMÜ

Diğer adları Grinner Düğümü ve Standart İğne Bağı olan bu stil misinayı olta makinasındaki makaranın miline bağlamak, misinaları birbirine eklemek, suni yem ve döndürme ekipmanlarını tutturmak için kullanılır.

ASKILI DÖNGÜ BAĞI

Misinada ek bir sineklik kullanılması istenilen durumlarda kullanılabilen bir yöntemdir.

YUMURTA DÖNGÜ DÜĞÜMÜ

Bu düğüm stili balık yumurtası ve karidesin yem olarak kullanıldığı somon ve alabalık avlarında kullanılan bir yöntemdir. Bu düğüm yemin misinaya tutunmasını sağlar.

TIRNAK DÜĞÜMÜ

Genelde sazan avlarında ve sinekli balıkçılıkta kullanılan bir bağlama stilidir. Bu düğüm farklı çapta iki misinanın birleştirilmesinde kullanılır ve hat çapının sineğe kadar azalmasını sağlar.

KAYMAZ TEKLİ DÜĞÜM

Yemin doğal hareket etmesini sağlayan bir düğüm stilidir.  Misinanın sonunda atılan sağlam düğüm atıldığı yeri tam kavramayıp esneklik sağlar.

CERRAH İLMEĞİ

İki ip ya da misinayı birleştirmek amacıyla kullanılan bir bağlama şeklidir. Sağlam yapısıyla sıklıkla kullanılmaktadır.


ORVİS DÜĞÜMÜ

Orvis düğümü adı verilen bağlanma şekli Orvis şirketinin en iyi düğümü belirlemek amacıyla düzenlediği yarışmanın birincisi Lerry Becker tarafından icat edilmiştir.

CERRAH HALKASI

Sabit ilmekli bir düğüm şeklidir. Kolay bağlanmasıyla misinalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Biraz hacimli bir yapısı olsa da ipliklerin sonunda hızlı güçlü ilmekler ve diğer ilmekleri bağlayan liderler oluşturma konusunda çok kullanışlıdır.

RAPALA DÜĞÜMÜ

Serbest kalması ve doğal hareket etmesi gereken yemlerde ve sineklerde kullanılır. Misinanın son kısmında kullanılır.

İNCE GÜZELLİK DÜĞÜMÜ

Farklı çaplardaki ip ve misinaları birbirine bağlamakta kullanılan  bir düğüm şeklidir.

SAN DİAGO JAM DÜĞÜMÜ

Kullanılan en güçlü düğümlerden olan San Diago Jam Düğümü yem ya da sinek bağlamak için kullanılan uç düğümdür.

Bütün bu düğümleri atarken kullanacağınız misinaya buradan, suni yemlere buradan, iğnelere de buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DENİZDEN SOFRAYA KALAMAR MACERASI

BALIK AVINI SEVMENİN 10 NEDENİ